Om Bugg Fortsättning

Om Bugg Fortsättning

”Bugg Fortsättning” är andra steget i vårt utbud av buggkurser och det som följer efter "Bugg Grund".  Du kommer under kursen lära dig några nya turer på fortsättningsnivå.  Men fokus kommer att ligga på teknik som gör dig till en bättre dansare. Detta betyder att förkunskaper motsvarande "Bugg Grund" krävs.

Förkunskaper.

Inför "Bugg Fortsättning" bör du känna dig bekväm med att föra/följa, beroende på din roll som dansare, och göra detta i takt med musiken.

Du bör känna dig bekväm med merparten av följande turer och kunna föra/följa dem:

  • Vänster hållen
  • Vänster frisnurr
  • Grundsteg
  • Höger hållen
  • Höger frisnurr
  • Karusellen
  • Bakvända karusellen
  • Handbyte bakom rygg
  • Länka karusellerna efter varandra

Har du gått grundkurs för oss tidigare bör du kunna detta.

Innehåll

Denna kurs kommer att innehålla ett antal utvalda turer som är både praktiska för socialdans, roliga att använda och bra träning för att bli en bättre dansare.

Medan vi förstår att många tycker att turer är det bästa med en kurs tycker vi att det är ännu viktigare att ha den teknik som behövs för att bemästra turer, både som förare och följare.

Vi ser hellre att man som förare kan bemästra en handfull turer efter denna kurs än att man kan tjugo stycken lite dåligt.

För följarna handlar det om att lära sig att följa den förning man får utan att veta precis vad som händer.

Detta gör att vi i början av kursen kommer att ha ett fokus på dansteknik som bygger och färdigställer en stabil grundteknik som fungerar bra på socialdans. I den senare delen av kursen kommer vi att bygga vidare på den stabila grundtekniken med mer avancerad teknik och lite dans- och musikteori.

Beroende på gruppens storlek kommer det förhoppningsvis också att finnas tid för oss att gå in och ge individuell återkoppling till enstaka personer och danspar. 

Antagning

Vi antar i turordning och håller ihop paranmälningar. Singelanmälningar kommer att paras ihop varefter det är möjligt. 
Kursen är dock en rotationskurs så att alla dansar med alla. Dvs du dansar inte hela kursen med endast en danspartner utan du kommer rotera runt och dansa med alla. 
Vi tar in max 20 procents snedfördelning mellan rollerna förare och följare. 

 

Välkomna hälsar
Jessica och Marcus
Kursledare

Check artbetting for bookmakers.

The Betst bookmaker Check here is best bookmaker in the world.

Premium Templates